Chalet

Roland

Regio Fiesch


Fiesch en de Aletschgletscher, de langste gletscher van de Alpen, maken deel uit van het grote Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn gebied dat, vanwege zijn unieke schoonheid in 2001 als eerste gebied in de Alpen op de Unesco Werelderfgoedlijst is geplaatst.

Vanuit chalet Roland zijn binnen 5-10 minuten alle voorzieningen, b.v. het bus- en treinstation, het dalstation van de zweefbaan, de supermarkten, bakkers, sportzaken, verkeersburo, apotheek en artsen te bereiken.

Vanuit Fiesch is met de zweefbaan de Fiescheralp op 2200m en hoger de Eggishorn 2900m te bereiken. U kunt daar genieten van een schitterend, ongeëvenaard en uniek uitzicht op de 4000m hoge bergtoppen, als de Mönch, de Jungfrau en de Eiger. Tevens kunt u daar de onvolprezen majestueuze Matterhorn en de Aletschgletscher in zijn volle glorie bewonderen.


Zomer
Fiesch en de hele streek rondom Fiesch is een eldorado voor wandelaars,(Fiescheralp, Bettmeralp, Riederalp), mountainbikers (Obergoms), paragliden, deltavliegen (Fieschertal), zwemmen(Fiesch, Reckingen en Brig), tennissen (Fiesch) en golfen (9 holes golfbanen in Obergesteln, en op de Riederalp). Onder leiding van ervaren berggidsen van de bekende Bergsteigerschule te Fiesch zijn meerdaagse touren bespreekbaar.

Binn, einddorp van het bekende zeer mineraalrijke Binntal (een zijdal van het Rhônedal) is zeer bekend bij hobbyiste. Er kan op de hellingen gezocht worden naar mineralen en velen vinden ze ook. Er is tevens een museum.

Ernen: De zomerconcerten in het prachtige kerkje van Ernen zijn een pertinente aanrader voor muziekliefhebbers.


Verdere informatie is te vinden op de website Fiesch Eggishorn.